donderdag 21 januari 2016

de Dodenhoek

Wederom een slachtoffer van doorgaand verkeer dat tegelijk met afslaand verkeer groen krijgt.
En uiteraard is het een "zwakke" weggebruiker die het conflict met het leven heeft bekocht.
Want een voetganger, een fietser of een brommer wordt niet beschermd door een metalen pantser, noch airbags en ook geen bovennatuurlijk zintuig dat je waarschuwt voor achteropkomend gevaar.



Maar evengoed de bescherming die wel perfect mogelijk is, namelijk het scheiden van de verkeersstromen , blijft afwezig want niet opportuun voor de verkeersdoorstroming. 

Dus mijn oprechte deelneming aan de familie van het slachtoffer maar als het kan helpen weet dan dat dit slachtoffer gewoon de prijs is van de moderne economie, altijd meer, altijd sneller, altijd goedkoper. Het is dus niet persoonlijk dat de verlichte geesten die beslissen over de verkeersveiligheid de economie op de 1e plaats zetten boven de veiligheid van zachte weggebruikers.

Verwonderlijk is dit ongeval eigenlijk niet aangezien ik al meerdere keren deze problematiek op dit eigenste kruispunt heb gemeld. Echter heeft niemand daar een oor naar, laat staan dat er iets mee gedaan wordt. Ook de vrachtwagen chauffeur is hier trouwens een slachtoffer die nu voor de rest van zijn leven moet wakker worden met de gedachte dat hij een mensenleven heeft vernietigd.

Ook dat andere pekzwarte kruispunt van de Noorderlaan en de Groenendaallaan is een catastrofe inzake conflicten tussen verkeersstromen. Geregeld zijn daar ongevallen met blikschade en het is dus gewoon een kwestie van wachten op het volgende malsere slachtoffer.

Maar dat is dan de prijs die je betaalt voor het aanleggen van een snelweg die door de bebouwde kom loopt.

the show must go on...


PS: dit ongeval heeft dus absoluut niets te maken met fietslichten die niet aanstonden of het dragen van een fluo vest, ook niet aan het al dan niet voorrang geven, noch aan het ontbreken van markeringen, noch aan de overzichtelijkheid, niet aan het negeren van een rood licht, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten